תמיד לרשותכם: 8659*

shekaveteka@gmail.com

נברשות – היהלום של הבית

בתור ילדים, היינו נדהמים אל מול נברשות מרשימות. כשהיינו נכנסים לבתי מלון, מוזיאונים, בנייני פרלמנט באירופה או סתם בית של חבר עם הורים שאוהבים להשקיע בתאורה, היינו נעמדים אל מול נברשות קריסטל ענקיות ופוערים את פינו בתדהמה תוך כדי שאנחנו מנסים לספור כמה נורות באמת נמצאות בתוך הנברשת המדוברת.
Depositphotos_39844179_xl-2015

בתמונה: עיצוב רויטל רודצקי

כיום, הרבה יותר נפוץ לראות נברשות גם בדירות ובבתים פרטיים, וניתן לרכוש אותן במחיר המתאים לכל כיס, אך דבר אחד לא השתנה מאז ועד היום – נברשות הן סמל סטטוס, ליוקרה, לטעם טוב ולאיכות, שלא נדבר על פרקטיות בשל התאורה האיכותית והחזקה שהן מספקות. אז איך תבחרו גם אתם את הנברשת האידיאלית לבית שלכם?


בחירת נברשת לבית

הנברשות מככבות בשלושה מיקומים עיקריים בבית – בפינת האוכל, בחלל הכניסה לבית או בסלון המשפחתי. יחד עם זאת, ניתן להתאים גם נברשות לחדר שינה, על ידי בחירה נכונה של גודל הנברשת לפי גודל החלל, גובה התקרה, כמות האור הרצויה והחומרים מהם עשויה הנברשת. רצוי לבחור נברשת שמתכתבת עם הסגנון של שאר הבית (לדוגמה נברשת קריסטל מרשימה לבית בסגנון קלאסי, נברשת זכוכית עדינה לבית בסגנון כפרי או נברשת עתיקה לבית בסגנון וינטג'). 

טיפ מקצועי חשוב: יש למדוד את גובה התקרה ולוודא שהנברשת אותה בחרנו לא משתלשלת נמוך מדי אל תוך החלל, ושאין סיכוי שאורח גבוה במיוחד יתנגש בה.

נברשת לפינת האוכל

באם יש לכם בבית פינת אוכל מוגדרת או אפילו חדר שלם שמוקדש לארוחות משותפות, נברשת היא בחירה אולטימטיבית בתור פתרון תאורה בחלל. הנברשת מתפקדת לא רק כגוף תאורה, אלא כפריט אמנותי ודקורטיבי ולכן היא צריכה להיות גדולה ומרשימה. אידיאלית, על הנברשת להיות כמעט בגודלו של שולחן האוכל או מעט קטנה ממנו. 

יש להתייחס לנברשת כפריט עיצובי, לתת לה את המקום הראוי לה ולא לחשוש מגודלה. דאגו להתאים את החומר ממנו עשויה הנברשת לשאר הרהיטים בחדר האוכל, אך זכרו – התאמה אינה אומרת לבחור את  אותו החומר בדיוק, אלא בעיקר לשלב בין חומרים שעובדים ביחד, כמו למשל – עץ טבעי וזכוכית.

נברשת לחללים אחרים

למרות שיש תחושה כי נהוג למקם נברשות רק בחללים מסוימים, אפשר ואף רצוי להעז ולמקם נברשות גם בחללים פחות צפויים, כמו חדר השינה. אדרבא, חללים חשוכים יותר, למשל סלונים בעלי רהיטים כהים, יכולים רק להרוויח מתוספת התאורה והעיצוב שתוסיף הנברשת אל החלל. חשוב למקם את הנברשת בדיוק במרכז התקרה, על מנת שתספק את התאורה הטובה ביותר, ולהשאיר לא פחות ממטר אחד בינה לבין המשטח או הרהיט הגבוה ביותר בחדר (כמו ספה, משטחי השיש במטבח וכדומה).

התאמת הנברשת וסוג הנורות לחלל ולשימוש

נהוג לחשוב על נברשות כעל גוף תאורה שהמטרה העיקרית שלו היא דקורציה, אך ניתן בהחלט להשתמש בנברשת כגוף תאורה מרכזי ויעיל. להשגת אפקט תאורה פונקציונלית ועוצמתית, למשל בהול הכניסה לבית, ניתן לשלב בנברשת נורות לד איכותיות, שמסוגלות לשטוף באור גם חללים גדולים ואפלים. אם המטרה היא להאיר את החלל בתאורה נעימה ואינטימית, למשל בסלון או בחדר שינה, כדאי להתקין נורות בגוון חם ולהחליף את המתג הרגיל במתג עמעם (Dimmer), שיסייע בשליטה מלאה על עוצמת התאורה בכל רגע נתון. כך ניתן להחליף ברגע בין תאורה חזקה ויעילה ובין תאורת אווירה חמימה.

צריכים עזרה בבחירת נברשות לבית?
אחד ממעצבי התאורה המומחים שלנו ישמח לעזור לך להתאים את התאורה המושלמת.

קבלו ייעוץ עם מעצב תאורה מומחה בטלפון, חינם! וללא התחייבות

פוסטים אחרונים