תמיד לרשותכם: 8659*

shekaveteka@gmail.com

5 טיפים שימושיים לעיצוב חדר עבודה

בשנים האחרונות, יותר ויותר זוגות צעירים או הורים לילדים קטנים, מחליטים שהגיע הזמן לעבוד מהבית! כן, החיים בפיג'מה בהחלט הרבה יותר נוחים, ואין כמו להתחמק מהפקקים של הבוקר בדרך לעבודה, אבל עבודה מהבית היא הרבה יותר מרק נוחות.
עיצוב אפרת וינרב, צילום מאיה אגרף

עבודה מהבית, איפה מתחילים?

עבודה מהבית היא הפתרון המושלם לאנשים שמתקשים בעבודה באופן-ספייס, שזקוקים לשקט ולשלווה בשביל להיות פרודוקטיביים, וכמובן לאנשים שמעוניינים להשאיר את ילדם איתם בבית אך עדיין להתפרנס בכבוד. חשוב לזכור, לא כולם בנויים לעבודה מהבית, ויש כמה דברים להם תזדקקו בשביל שיצליח לכם – הראשון הוא משמעת עצמית חזקה (כי באמצע היום, כשהמיטה נמצאת במרחק כמה פסיעות ואתם כל כך רוצים לישון צהריים, גם בעלי כוח הרצון החזק ביותר עלולים להתפתות), והדבר השני הוא – חדר עבודה מתאים!

למרות שאתם נשארים לעבוד מהבית, אתם חייבים, מוזר ככל שזה ישמע, להפריד את העבודה מהבית. אתם חייבים ליצור לעצמכם ספייס מעוצב, שכל כולו אומר "עבודה", חלל שירגיש לכם מכובד, רציני, מקום טוב ליצירה, וגם הפרדה שאומרת לשאר בני הבית "אם אני כאן, תדמיינו שאני בעבודה במשרד, מה שאומר שאסור לכם להכנס כל 3 דקות כדי לבקש ממני להוריד כוס מהמדף הגבוה או לשאול מה אני רוצה לארוחת ערב". ההפרדה הזו חשובה, גם בשבילכם וגם בשביל בני הבית. אז מה השלבים לתהליך עיצוב חדר עבודה, שיהיה נוח ופרקטי מבחינה עיצובית אבל גם אסתטי ויפה?

טיפ 1 – עבדו עם גודל החלל

אז נכון, אתם רוצים להכניס שולחן עבודה, ומחשב עם מסך גדול, עמדת הדפסה עם סורק ופקס, וגם עמדת תיוק, וחשוב לכם שיהיה כיסא נוח ואולי איזו מנורת שולחן מרשימה ומיני-מקרר בשביל שלא תצטרכו לצאת כדי לשתות, אבל אלא אם כן יש לכם חלל שמאפשר את זה – אל! בחדר פשוט של 10-15 מטרים, כנראה לא תצליחו להכניס ציוד של משרד שלם, וזה בסדר, אתם גם לא אמורים. אם תדחסו כל כך הרבה דברים בחלל קטן, ואפילו לא יהיה לכם מקום לעמוד ולהתהלך בחדר כדי לחלוץ איברים מפעם לפעם, אתם מהר מאד תמאסו במשרד הביתי שלכם ותוכנית העבודה לא תחזיק מעמד. הכניסו רק מה שחשוב וקריטי, ורק מה שמתאים לגודל החדר.

טיפ 2 – מיקום עמדת העבודה

הקדישו מחשבה למיקום הדברים בחלל. זו נשמעת עצה בנאלית אבל תתפלאו כמה אנשים לא מבצעים אותה. אם יש לכם חלון, אל תציבו את מסך המחשב בקיר הנגדי, למשל, כי תצטרכו להתמודד עם בוהק שמש על המסך כל היום. הציבו את המסך בצמוד לחלון, כך כשאתם יושבים תוכלו להתבונן החוצה מפעם לפעם בשביל הנוף. אם יש לכם עמדת אינטרנט אלחוטי, מקמו אותה דווקא רחוק מהמחשב ומאזור הישיבה שלכם. אם כבר אלחוטי, לפחות שלא תצטרכו לספוג קרינה על בסיס קבוע. ודאו כי יש לכם מספיק שקעים חשמליים, ואם אין – הוסיפו. שקע חשמלי זו השקעה טובה, ובהחלט עדיפה על פני מיקום מכשיר חשמלי בצורה שלא נוחה לכם, רק כדי להתאים לשקע הקיים.

טיפ 3 – בחרו סכמת צבעים שעושה לכם טוב

יש כל מיני מוסכמויות לגבי צבעים של משרד, ואנחנו טוענים – זרקו את המוסכמויות מהחלון. אם הייתם עובדים בשביל מעסיק בחלל משרדי אליו מגיעים לקוחות על בסיס יומי, עוד ניחא, אבל אם זה רק אתם, במשרד הביתי שלכם, לכו על מה שעושה לכם טוב בעיניים! בחרו צבע נעים ומרגיע לקיר (וכן, גם גווני פסטל זה חוקי למשרד ביתי!), הוסיפו כריות או פינות ישיבה צבעוניות, בחרו מנורת וינטג' מגניבה, בחרו תמונות לקיר (זה בדיוק המקום לתלות תמונה גדולה מהחתונה או מהלידה) ותדאגו שתרגישו כמו בבית!

טיפ 4 – חשבו על מקומות אחסון

משרד ביתי הוא לרוב חלל די קטן שמצריך הרבה הסתגלויות מצדכם. אחת הדרכים למנוע בלגן היא להקפיד כי בחדר יהיו חללי אחסון רבים. לדוגמה, עדיף לקנות שולחן עם חלל מתחתיו, שכן שם תוכלו להכניס שידת מגירות קטנה או קופסאות אחסון. תלו מדפים כדי להציב עליהם את כל מה שבדרך כלל הייתם מציבים על השולחן כדי לחסוך במקום, ובחרו בארון עם דלת הזזה במקום דלת נפתחת, כך תוכלו לקבל מקום אחסון נוסף, אך לחסוך במקום בתוך החלל.

לסיכום – הקדישו מחשבה לתאורה זה חשוב ממש כמו כיסא עבודה

אנשים רבים לא מקדישים זמן רב לתאורה, אבל מדובר באחד הדברים החשובים בחלל, הן מבחינה עיצובית ואסתטית, והן מבחינת הנוחות והפרקטיות. מנורת פלורסנט אחת שתלויה בתקרה היא אולי פתרון טוב לחדר מורים או משרד עייף, אבל בטח לא לחדר העבודה הביתי שלכם. הציפו את החלל באור, כאשר אתם משלבים בין מנורות שולחן יפות, מנורת קריאה בפינת הישיבה, וגוף תאורה גדול ומרשים המחובר לעמעם בכדי שתוכלו לווסת לכם את התאורה לאורך כל שעות יום העבודה.

אחד ממעצבי התאורה המומחים שלנו ישמח לעזור לך להתאים את התאורה המושלמת לכל מקום בבית.
לשיחת ייעוץ חינם עם מעצב תאורה? לחצו כאן >>

קבלו ייעוץ עם מעצב תאורה מומחה בטלפון, חינם! וללא התחייבות

פוסטים אחרונים